به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، مهران فاطمی در نشست فوق العاده ستاد مدیریت بحران استان یزد که به ریاست وزیر کشور برگزار شد، با اشاره به پیش بینی های سازمان هواشناسی از هفته گذشته مبنی بر فعالیت سامانه بارشی مونسون در کشور و اعلام هشدار سطح نارنجی برای استان یزد، گفت: به محض اطلاع از پیش بینی ها، ستاد مدیریت بحران استان با حضور کلیه دستگاه های متولی و فرمانداران برگزار و تدابیر لازم اندیشیده شد.
وی با بیان اینکه با توجه به تجربه سیل اردیبهشت ماه سالجاری، اقدامات لازم برای سیل پیش بینی شده انجام شد، اظهارداشت: براساس گزارش واصله از ایستگاه راه آهن یزد، در این منطقه 75 میلیمتر بارندگی در مدت 3 ساعت به ثبت رسیده که این میزان به نسبت میانگین بارش سالیانه یزد تقریبا دو برابر است.
استاندار یزد ادامه داد: همزمان با بارش باران در شهر یزد، بارش 60 میلی متر باران در شهرستان تفت به ثبت رسیده، همچنین شهرستان های ابرکوه، خاتم، مروست، بافق، بهاباد، میبد و اردکان نیز بارش شدید باران گزارش شده است.
فاطمی خاطرنشان کرد: خط قرمز ما در وهله ی اول جان مردم و در وهله ی دوم تاسیسات، منازل و لوازم خانگی شهروندان است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالسازی اتاق مدیریت بحران شهرداری یزد به صورت شبانه روزی، بیان کرد: به همت عوامل این مرکز پیش از اعلام بارش ها، از کلیه سیل بندها و بندهای یزد بازدید شد و اقدامات لازم برای تقویت سازه ها انجام شد.
استاندار یزد با بیان اینکه قریب به 70 سانتی متر به طاق سد شماره 4 اضافه شده است، افزود: در محل هایی رسوبات سیلابات گذشته برداشته شده و اطلاحات لازم صورت گرفته است.
فاطمی ادامه داد: در شهرستان ها نیز اقدامات خوبی به منظور استحکام بخشی این سازه ها انجام شده است.
وی در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه تجهیزات ادارات و دستگاه های متولی استان یارای مدیریت بحران با حجم زیاد سیلاب را ندارد، تصریح کرد: آورد این سیلاب 90 مترمکعب بر ثانیه بود به طوریکه ظرفیت رودخانه شهرستان تفت با 70 متر عرض و 3 متر ارتفاع به صورت کامل پر بود.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: به منظور مدیریت بهتر مسائل ناشی از بارش ها از توان بخش خصوصی استفاده و برنامه ریزی های لازم انجام شد.
فاطمی با اشاره به آسیب پذیری بافت تاریخی یزد در برابر بارش های بامداد گذشته، تصریح کرد: از ابتدای بارش باران اقدامات لازم برای تخلیه مردم از منطقه و اسکان آن ها در محل های پیش بینی شده انجام شد.
وی در ادامه دلیل جاری شدن این حجم از آب در شهر یزد را الحاق 75 میلیمتر بارندگی این شهر و سر ریز سیل بندها عنوان کرد.
استاندار یزد در پایان اضافه کرد: براساس گزارش های واصله تاکنون 5هزار و 650 واحد مسکونی شهری، 450 واحد تجاری_ صنعتی،7 هزار و 400 واحد مسکونی روستایی، 2500 راه و ابنیه، 160 ساختمان، تاسیسات و ادوات کشاورزی و نیز تعدادی از ساختمان ها دولتی، ابنیه و زیر ساخت ها دچار خساراتی شدند که باید برای آن ها اقدامات لازم انجام شود.
استاندار یزد با بیان اینکه فعالسازی اتاق بحران شهرداری پیش از بحران و تقویت سیل بندها ضرورت دارد، گفت: الحاق سر ریز سیل بندها با رواناب حاصل از بارش باران در شهر یزد، دلیل حجم زیاد رواناب در این شهر بود.
نظر شما